Möra kakor som är fyllda med en syrlig passionsfruktscurd och granatäpplecurd. Vackra och goda!
Just nu pågår ett frystömningprojekt för mig. Jag slänger alltid alla slattar av allt som blir över i frysen. En bit mördeg, smörkräm, äggulor, äggvitor, curd, malda nötter, avskurna tårtbottnar, ganache, allt sånt slänger jag aldrig, hur lite det än blir över. Men sen gäller det att komma ihåg att använda det också, antingen som en del av ett helt nytt bakverk, eller som här, bli ett helt nytt bakverk bara av rester.
Jag hade alltså mördeg och två sorters curd i frysen, passionsfrukt och granatäpple. Härligt syrliga i fina färger. Så de här kakorna gjordes i ett nafs, men även om du måste göra ingredienserna från scratch så är de fortfarande lättbakade. Du behöver såklart inte göra två sorters curd, välj en!
Kakorna är godast att äta direkt men kan förvaras i en tät burk i kylen i några dagar.
Glöm inte att följa @brinkenbakar på Instagram
Isabelle
Hej!
Ska smöret vara rumstemeperat? Tänker eftersom smör och socker ska vispas.
emmabrink
Ja, det underlättar.
Isabelle
Och går de att baka i förväg och frysa ned?
emmabrink
Det går fint! Pudra dem inte med florsocker innan du fryser dem bara.