Superpopulära på Internet just nu är de här spröda mördegskakorna med chokladbitar och havssalt. Som ett perfekt giftermål mellan en chocolate chip cookies och bondkakor!
De här kakorna har blivit rejält virala på Instagram just nu, där en kvinna som heter Alison Roman gjort dem populära. Egentligen är de ju ingen nymodighet, men man har liksom korsat en chocolate chip cookie med en ganska traditionell mördegskaka och sen adderat lite havssalt. De är supergoda och jag får hålla mig själv från att inte äta dem som pepparkakor, eller chips.
Även om den är en mördeg så är det inte den vanliga mördegen som jag brukar göra till pajdeg, eller för den delen till vanliga svenska traditionella mördegskakor. Dels har den en andel muscovadosocker och dels så ska man vispa smör och socker fluffigt, vilket man ju inte brukar göra med mördeg.
3 reaktioner på ”Mördegskakor med choklad och havssalt”
Hej! Hur länge kan man förvara den i kylen innan man kavlar, sticker ut och bakar av? Klarar den sig i kylen några dagar?
Det går fint, minst en vecka!
Jättegoda. kakor Hade bara hälften av hackad choklad – det blev gott det också. Rullade in i smörpapper innan jag skar kakorna. Då höll de ihop lättare. Tack för fint recept!