Med en och samma deg skapar du enkelt många olika sorters kakor med hjärt-tema. Perfekt pyssel till Alla Hjärtans dag.
Det viktigaste att tänka på när man jobbar med mördeg och såna här kakor är att ha en kyld deg. Jag ser till att ha en ledig hylla i frysen och mellan kavlingar och utstickningar så slänger jag in degen i frysen ett par minuter så att den alltid är behändig att jobba med. Det är mycket lättare att lossa från underlag och flytta om degen är styv.
Jag kavlar också alltid degen mellan två bakplåtspapper som jag vänder på mellan varven. Då får man en slät yta och inget fastnar på kaveln.
Här hittar ni förresten ett set med utstickare i form av hjärtan i olika storlekar. (annonslänk till Kitchentime), även Cervera har samma set här. Mitt som har lite vågade kanter vet jag dessvärre inte vart jag köpt men det går såklart lika bra med raka kanter. Men här finns ett från My perfect day med både raka och vågiga kanter.
Ja men visst är det kul att du med en och samma(enkla!) deg kan skapa massa fina olika hjärtan. Du kan såklart göra annat än hjärtan men här har jag gått lös på litet olika sorter.
Nedan hittar du receptet på degen och även på glasyren och sen instruktioner för var och en av kakorna.
Jag gjorde också en lite förenklad version av de schackhjärtan som jag gjorde till jul. Eftersom jag inte blev helt nöjd med formen så använde jag också en utstickare efter att jag hade skurit dem, men det måste man såklart inte.
Hur gulligt med två hjärtan som är ihoplänkade?
Och smarriga hjärtan fyllda med hemmagjord hallonsylt. Välj vilken sylt du tycker bäst om!
Hur fint blir inte detta då? Genom att doppa kakorna i kristyren och lite färg så blir de vackert marmorerade.
Hjärtan i hjärtan. Perfekt att du genom att göra en version också får en version med motsatta färger.
Vilken är din favorit?