Vaniljhjärtan är en av våra mest älskade kakor. Här har vaniljkrämen i mördegen fått sällskap av rabarber, kardemumma och lite hackade salta mandlar. Som en liten rabarberpaj i din hand.
Jag ska ju erkänna att jag inte älskar vaniljhjärtan. Det är liksom för mycket kaka och för lite kräm för min smak. Men jag gillar att baka dem och jag har gjort dem i massa olika versioner. Med blåbär, med kolakaksdeg (den är SÅ god!), med pepparkaka och lingon och med choklad och hallon. Och så helt vanliga klassiska såklart!
Om jag skulle gjort om dessa så hade jag lagt rabarbern i botten och krämen över, så att det när man vänder upp och ner på hjärtat blir krämen i mitten. Men men! Man tänker inte alltid hela vägen. Det blir ju gott ändå.
Du behöver ha formar för att göra såna här hjärtan. De finns faktiskt ofta att hitta på loppis, i vanliga butiker även online är de ofta slut. Men mina är köpta på Bakers, de är nonstick och det är perfekt, det är aldrig några problem att få loss dem från formarna. Jag har sex stycken, så då får man göra sex stycken i taget, grädda, lossa och göra nya.
När man fodrar formarna så kan man välja om man vill kavla ut degen och lägga över formarna eller bara ta en liten bit deg och tumma ut den. Sen fyller man dem och när man sen ska täcka dem så måste man kavla ut degen, lägga den över formarna och trycka till vid kanterna. Sen kan man trycka till var och en längs kanten, det är viktigt att man stänger dem ordentligt.
Mina fick rosa florsocker genom att jag mixade några frystorkade jordgubbar med sockret.