Möra russinkakor som enkla snittkakor

22 maj, 2023

Russinkakor

Dessa enkla russinkakor var givna på varje barnkalas och kafferep när jag var liten. Som snittkakor bakar du dem på nolltid. Smöriga och möriga med sega russin inuti.

Russinkakor

Russinkakor

Ju mer russin du har i degen desto svårare kommer den att bli att rulla utan att gå sönder, men då är det bara att liksom trycka ut den istället. Du kan också välja att baka kakorna som runda kakor och då istället göra bollar av degen.

Russinkakor

Russinkakor

Russinkakor

Möra russinkakor som enkla snittkakor

4.2/5(10)
Röster
Portioner: Ca 40 kakor

Ingredienser:

150 g smör, rumstempererat

45 g strösocker (1 dl)

180 g vetemjöl (3 dl)

1 tsk bakpulver

0,25 tsk salt

1,5 dl russin

Instruktioner:

1. Vispa smöret och sockret tills det blir ljust och krämigt.

2. Rör ner resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg. Den kan vara lite kladdig om ditt smör var väldigt mjukt. Lägg in den i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 g över- och undervärme).

4. Dela degen i 4 delar och rulla ut till ormar, ca 1,5-2 cm tjocka. Lägg två på varje plåt. Platta till med gaffel och grädda i ca 15 minuter tills de blivit gyllenbruna.

5. Låt kakorna svalna något och skär dem sedan i sneda snitt.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg