Mojitovåfflor

24 mars, 2019

Superfrasiga våfflor med smak av lime och mynta.

Jag hade egentligen inte tänkt göra något nytt våffelrecept i år, jag har nämligen två utmärkta på bloggen redan. Ett med brynt smör och ett med citron och vallmo. Men så fick jag tag i en rejäl bunte med mynta och tanken slog mig: Mojitovåfflor!

Jag utgår från min basvåffelsmet som görs med kolsyrat vatten och vispad grädde, då får man superfrasiga våfflor och det är det jag gillar mest. Sen gjorde jag ett lime- och myntasocker, samma som jag gjorde till min mojitotårta, det tar 1 minuter och är så gott! (Jag har förresten också ett recept på helt magiska mojitomacarons på bloggen)

Så! Lite rivet limeskal och ett par matskedar av lime- och myntasockret i smeten. Sen åt jag våfflan med lättvispad grädde och rejält med det här sockret. Ljuvligt gott!

Mojitovåfflor

5/5(1)
Röster
Portioner: Ca 10 våfflor

Ingredienser:

Lime- och myntasocker

Rivet skal från en lime

En rejäl näve med myntablad

1 dl socker

Våfflor

100 g smör

1 dl vispgrädde

4.5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk socker

1 krm salt

3 dl mjölk

1 dl kolsyrat vatten

2 msk lime- och myntasocker

rivet skal från ca 1 halv lime

Instruktioner:

Lime- och myntasocker

1. Lägg alla ingredienser i en mixar och mixa tills du får ett grönt socker utan bitar.

2. Lägg sockret på ett bakplåtspapper och låt det torka i ett dygn (det behöver du dock inte göra innan du ska använda det i och till våfflorna, men om du ska spara det)

Våfflor

1. Smält smöret och låt det svalna något.

2. Vispa grädden och ställ åt sidan.

3. Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.

4. Vispa ner mjölken och smöret.

5. Vispa ner det kolsyrade vattnet.

6. Vänd ner den vispade grädden.

8. Vänd ner lime- och myntasockret och limezesten.

7. Grädda våfflorna

Njut med lättvispad grädde och mer lime- och myntasocker.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg