Mynta, lime och rom är lika gott i tårta som i drinkglaset.
Att använda smakerna från klassiska cocktails i bakverk är något som blivit en tydlig trend. Och det är lätt att förstår varför man vill sätta tänderna i pina colada cupcakes, Bellini-glass, Irish coffee-cupcakes eller varför inte denna dekadenta Mojito-tårta?
Liz
Går det att byta ut den vita romen mot romessens?
Emma Brink Rask
Det går fint, men du måste du ta mindre. Max 1 tsk.
May Linn
Hei, Emma. Takk for oppskrift. Er det en fordel med å ha rom i frostingen, eller funker det like bra i limecurden ? Hvor i prosessen bør den tilsettes i såfall?
– May Linn
Emma Brink Rask
Om den ska vara i curden så får man tillsätta den på slutet, när curden inte är kokhet. Men jag är rädd att curden blir för lös.
Gabriella
Hur är smaken av myntan i tårtan? Det är väldigt mkt lime. Är en sån som gärna känner av mynta smaken lika mkt som limen 🙂
Emma Brink Rask
En silikonmatta med små limpformar. Men den kan bakas på andra sett, jag har skrivit mer om det i recpetet.