Frasig och seg marängskål fylld med en syrlig lime- och myntacurd och lättvispad grädde. Enkelt och vackert och otroligt gott!
Jag vet inte om man kan kalla allt som smakar lime och mynta för mojito, men jag tycker att det är lite festligt. Som caketails. I alla fall så älskar jag kombinationen av lime och mynta, det är syrligt och fräscht och smakar bara så gott! Jag har gjort bakverk med denna kombo förut, som cupcakes, macarons, våfflor och tårta.
Jag ville verkligen att man skulle se att det var mynta i curden, men jag hade lite problem att få till det. Först såg den mest ut som bearnaissås. Men sen körde jag den i en väldigt bra blender och då blev den så här fin. Men jag tror att tricket nog ligger i att mortla myntan med lite limesaft och socker till en paste och sen tillsätta den till curden. Så det kommer jag att skriva nedan i receptet. Och det är bra att inte tillsätta myntan förrän curden har svalnat lite, annars kan den tappa sin fina gröna färg.
Marängkupolerna spritsade jag som stora bollar och gjorde sen bara en grop i dem med en matsked innan jag gräddade dem. Du kan såklart också välja att göra dessa som en stor marängtårta istället.
Jag gillar när pavlova är frasig på utsidan och seg på insidan, vill du ha den frasig rakt igenom så får du bara grädda dem någon halvtimme längre.
Du kan förbereda dessa upp till ett par timmar innan servering, men om du haft den i kylen, ta fram dem minst 30 minuter innan servering så att grädden inte är kall och hård.