Macarons med smak av lime och mynta, som drinken mojito i en sötsyrlig tugga!
Mojito är en av mina favoritdrinkar. Doften av mynta och lime får mig genast på det bästa av festhumör. Att kombinera dessa fräscha smaker med söt vit choklad blir en perfekt fyllning i macarons. Doften som kommer emot en när man mortlar lime och mynta med socker till ganachen är gudomlig och den gröna färgen likaså.
Receptet på macarons är det som jag nästan alltid använder. Det görs från kallvispad maräng och misslyckas nästan aldrig. Jag letar forfarande efter det ultimata receptet för varmvispad maräng i smeten, för den mer blanka ytan, men om man snabbt vill slänga ihop ett gäng macarons är detta perfekt. Dels för att marängen kallvispas och dels för att macaronsen inte behöver vila på plåten innan gräddning.
Kajsa
Hej! Blir lite halvt tokig på detta med att göra macarons, ibland blir det bra men oftast inte. Testa att ha dem inne lite längre, men det kanske har med ugnen att gör…? Eller något annat som gör att de inte blir färdiga? Inte för många på samma plåt? Spelar det någon roll att man inte har en speciell matta? Många frågor…
Emma Brink Rask
Jag vet, Macarons är otroligt lynniga. Det är allt jag kan säga.
Malin
Hej! Går det att frysa macaronsen fyllda?
Tack för fantastiska recept och bilder! 🙂
Emma Brink Rask
Det går utmärkt!