Mojitomacarons

21 februari, 2019

mojitomacarons-standing

Macarons med smak av lime och mynta, som drinken mojito i en sötsyrlig tugga!

Mojito är en av mina favoritdrinkar. Doften av mynta och lime får mig genast på det bästa av festhumör. Att kombinera dessa fräscha smaker med söt vit choklad blir en perfekt fyllning i macarons. Doften som kommer emot en när man mortlar lime och mynta med socker till ganachen är gudomlig och den gröna färgen likaså.

mojitomacarons-press

Receptet på macarons är det som jag nästan alltid använder. Det görs från kallvispad maräng och misslyckas nästan aldrig. Jag letar forfarande efter det ultimata receptet för varmvispad maräng i smeten, för den mer blanka ytan, men om man snabbt vill slänga ihop ett gäng macarons är detta perfekt. Dels för att marängen kallvispas och dels för att macaronsen inte behöver vila på plåten innan gräddning.

mojitomacarons-drink

mojitomacarons-standing-2

Se alla mina recept på macarons >

Mojitomacarons

4.1/5(12)
Röster
Portioner: Ca 25 macarons

Ingredienser:

Macarons

70 g äggvita (ca 2)

30 g strösocker (0,3 dl)

70 g florsocker (drygt 1 dl)

90 g mandelmjöl (knappt 2 dl)

90 g florsocker (1,5 dl)

Grön pastafärg eller hushållsfärg efter tycke och smak

Vit chokladganache med mynta och lime

200 g vit choklad

15 g socker (1 msk)

20 myntablad

Rivet skal från en lime

50 ml grädde (0,5 dl)

50 ml limejuice (0,5 dl)

20 g flytande glykos  (1 msk) (detta kan man hoppa över, men det skapar lite glans och krämighet till ganachen)

Instruktioner:

Macarons

1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig ugn).

2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.

3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.

4. Addera färgen här om du använder gelfärg eller pastafärg.

5. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Grädda i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)

Vit chokladganache med mynta och lime

1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke

2. Lägg myntablad, rivet limeskal och socker i en mortel och mortla till en grön puré.

3. Häll lime- och myntapurén i en liten kastrull med grädden, limesaften och glykosen. Koka upp och häll över chokladen. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganache. Om man vill kan man mixa ganachen med en stavmix, men jag ville gärna har kvar de små bitarna av mynta som syntes. Jag tillsatte också en liten liten gnutta grön färg, för att förstärka den gröna färgen som ganachen naturligt har.

4. Låt ganachen stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller över natten.

5. Fyll macaronsen med ganachen och låt dem gärna stå i kyl över natten innan de äts.

Macarons går fint att frysa!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! Blir lite halvt tokig på detta med att göra macarons, ibland blir det bra men oftast inte. Testa att ha dem inne lite längre, men det kanske har med ugnen att gör…? Eller något annat som gör att de inte blir färdiga? Inte för många på samma plåt? Spelar det någon roll att man inte har en speciell matta? Många frågor…

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag vet, Macarons är otroligt lynniga. Det är allt jag kan säga.

  • Hej! Går det att frysa macaronsen fyllda?
    Tack för fantastiska recept och bilder! 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg