Mojitocupcakes med lime och mynta

8 februari, 2024

Mjuk vaniljmuffins fylld med lime- och myntacurd. Toppat med vit chokladgrädde med rom, och ännu lite mer syrlig curd. En caketail som heter duga!

Mynta och lime är en kombination som smakar fest. Sött och syrligt dansar tillsammans i de här cupcakesen som är en cocktail i bakform.

Du kan självklart hoppa över spriten i frostingen om du vill. Jag har spritsat med tyllen Wilton 8B.

Receptet är ursprungligen publicerat i min bok Baka & Spritsa.

Här hittar du fler smarriga cupcakes >>

Mojitocupcakes med lime och mynta

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 18 cupcakes

Ingredienser:

Vit chokladfrosting med rom

300 g vit choklad

5 dl vispgrädde

15 g vit rom (1 msk)

Lime- och myntacurd

135 g socker (1,5 dl)

1 ägg

2 äggulor

2-3 limefrukter, saft och finrivet skal (1 dl saft)

10 g myntblad (0,5 dl)

50 g smör

Muffins

100 g mjukt smör

230 g vetemjöl (4 dl)

260 g socker (3 dl)

3 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl rumsvarm mjölk

Instruktioner:

Vit chokladfrosting

Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör om tills all choklad har smält. Lägg plastfolie tätt intill och låt stå i kylen tills det är helt kallt, minst 4 –5 timmar.

Lime- och myntacurd

Häll socker, ägg, äggula, limeskal, limesaft och hackade myntablad i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När curden blivit tjock häller du den genom en sil ner i en annan skål. Lägg i smöret i mindre bitar och rör tills det har smält. Låt curden svalna helt i kylskåp.

Muffins

1.Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och sätt muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Blanda smör, mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål tills det ser ut som en smuldeg. Tillsätt äggen och hälften av mjölken och rör om, häll till sist ner resten av mjölken och rör om till en jämn smet.

3. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten och grädda i 10–12 minuter. Ta formarna ur plåten och låt muffinsen svalna helt.

4. Vispa upp chokladfrostingen till en fluffig frosting och fyll den i en spritspåse med en eclairtyll. Spritsa två varv på varje cupcake, se till att du har ett hål i mitten. Fyll hålet med lime- och myntacurd.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg