Mitt bästa recept på mjuk pepparkaka gräddat i granformar av silikon. Med vit choklad och kokos som snö har du det sötast julfikat.
Silikonformar är inte de allra bästa formarna att grädda kakor i, läs mer om detta här. Men när man väl har köpt en särskild specialform så vill man såklart hitta så många användningsområden som möjligt för dem. Och med det sagt så GÅR det att grädda mjuka kakor i dem. Sen måste du bara se till att de blir genomfrysta innan du kan ploppa ut dem ur formarna.
De här granformarna har jag gjort gräddbollar i och nu testade jag alltså att baka mjuk pepparkaka i dem. Sen doppade jag dem i vit choklad, men så här i efterhand så tror jag att det hade varit finare att bara hälla chokladen försiktigt med en sked från toppen, då rinner det nog ner på ett finare och mer naturligt sätt. Sen strödde jag kokosflingor över dem för extra snö-känsla.
Du kan även göra moussebakelser med de här formarna, här ser du hur jag har gjort pistagemoussebakelser i dem.