Bottnar av mjuk pepparkaka och en fyllning med smörkräm och lingon. Dekorerad med en imponerande julkrans, spritsad av smörkräm. Det mest praktfulla du kan sätta på fikabordet i jul.
Det här är nog det mest imponerande jag har spritsat någon gång tror jag, haha. Jag tycker själv att det ser otroligt fint ut. Det är såklart lite pill, men oj så tillfredsställande. Jag gjorde tårtan som ett jobb för baka.se för några år sedan.
Det är en klassisk jultårta i smakerna. Mjuk pepparkaka och lingon. Jag har använt en smörkräm med färskost inuti tårtan för det blir inte lika tungt att äta som ren marängsmörkräm. Runt om tårtan och till dekorationerna så har jag använt marängsmörkräm, helt enkelt för att det håller bäst och tål att färgas och jobbas med utan att man riskerar att det skär sig.
Här kan du läsa mina tips om hur du lyckas med marängsmörkräm >>
Varje del till kransen spritsar du och fryser in, så är det enkelt sen att bara lägga på de frysta delarna på tårtan och låta dem tina. Kolla gärna en kort film här på när jag spritsar kransen.
Här kommer länkar till alla grejer som jag använt mig av (annonslänkar till Lyckasmedmat.se)
- Runda anslagsformar till bottnarna
- Kantkammen för att göra mönster
- Pastafärger från Wilton (julröd, guldgul, mossgrön )
- Rund tyll, Wilton 2A
- Kottar tyll #81 (annan butik)
- Julrosor blad tyll #352
- Julrosor pistiller tyll #3
- Grenar tyll #5
- Granbarr tyll #3
- Löv på grenarna tyll #70
- Röda bär tyll #5
Se till att tårtan får stå framme i rumstemperatur ett par timmar innan den ska serveras så att smörkrämen inte är hård, utan mjuk och god.