Den godaste och saftigaste kakan som finns och för mig mitt enda måste på julen.
Jag älskar mjuk pepparkaka så himla mycket, det är bara att kolla hur många recept jag har här på bloggen som baserar sig på just det. Det är den enda kakan jag verkligen måste ha på julen.
Det här receptet kommer ursprungligen från Den rutiga kokboken, och det är det bästa jag vet. Det innehåller lingonsylt och det gör kakan riktigt tung och saftig, precis som jag vill ha den! Den är nästan godare efter ett par dagar.
Kakan är bakad i formen som heter Elegant Party Bundt från Nordic Ware.
Kolla också in min mjuka pepparkaka med brynt smör, eller min veganska mjuka pepparkaka.
Lena
Den här kakan smakade så mycket bättte än mitt gamla recept! Jag gjorde muffins av den och de blev väldigt bra. Jag har bakat med äppelmos och senare med jordgubbssylt. Det var ingen skillnad på smak. Skulle man kunna använda mer fil eller grekisk yogurt istället för sylt? Det blir en hel extra socker när man använder söt sylt.
Emma Brink Rask
Kul att höra! Ja, men en del borde du kunna byta ut.
Sofia
Jättegod kaka! Mums!!! Men stämmer det att det ska vara 3 dl socker som motsvarar 270 g? Jag får 270 g till 4,5 dl socker
Emma
Världens godaste kaka tycker min treåriga son. Bakade dem precis i muffinsformar eftersom han nästan alltid blir besviken på andra kakor. Jag gör min glutenfri med hälften mjölmix och hälften mandelmjöl, det blir verkligen kanongott!
Randi
Du skriver at den är godare efter et par dagar. Hur/var uppbevarar du den?
Emma Brink Rask
Antingen bara under formen på en skärbräda. Eller i en plastpåse.
Kristina
Dum fråga kanske… ska man ha ströbröd i formen??
Emma Brink Rask
Jag brukar aldrig ha det.
SYMEONI
Hallå dear!
Kan jag använda grekisk yogurt eller mjölk istället för filmjölk eller gräddfil?
Lingonsylt är ett måste för receptens framgång? Kan jag använda en annan typ av sylt?
Tack!
Emma Brink Rask
Ja, funkar använda vilken yoghurt eller mjölk du vill, du kan också byta till en annan sylt om du vill.