Mjuk pepparkaka med färskostgrädde och granatäpple

31 oktober, 2022

En mjuk och saftig mjuk pepparkaka toppad med en fluffig färskostfrosting och granatäpple. Kryddig julkaka som är perfekt att baka i långpanna som räcker till många.

Formen som jag gräddat kakan i kommer från Leila’s general store.

Här hittar du  mina andra recept med mjuk pepparkaka >>

Mjuk pepparkaka med färskostgrädde och granatäpple

3.8/5(222)
Röster
Portioner: 16 bitar

Ingredienser:

Mjuk pepparkaka

150 gram smör

3 ägg

270 gram socker (3 dl)

250 gram mjöl (4 dl)

1 msk kanel

1 msk mald ingefära

1 tsk mald nejlika

1 tsk bikarbonat

150 gram fet filmjölk eller gräddfil (1,5 dl)

180 gram lingonsylt (1,5 dl)

Färskostfrosting

200 g färskost

200 g vispgrädde

60 g florsocker

1 tsk vaniljpasta

Instruktioner:

Mjuk pepparkaka

1. Klä en långpanna med bakplåtspapper, 25×35 cm.

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (200 grader vanlig ugn).

3. Smält smöret och ställ det åt sidan.

4. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.

5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter.

6. Blanda fil och lingonsylt med smöret.

7. Byt till omröraren och rör på lägsta hastighet ner de torra och de våta ingredienserna om vartannat. Sluta röra så fort smeten gått ihop.

8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15-20 minuter tills en sticka kommer ut torr.

Färskostfrosting

Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla och häll dem sedan i bunken och vispa tills du har en krämig frosting. Bred ut den över den avsvalnade kakan. Dekorera med granatäpplekärnor

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Kan man byta vaniljapastan i frostingen mot någon annan typ av vaniljprodukt?

    • A
      Emma Brink Rask

      Ja, du kan byta mot lika mycket vaniljpulver eller dubbelt så mycket vaniljsocker.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg