En vacker mjuk pepparkaka med cream cheesefrosting. En kombination att variera i det oändliga.
Det här är ännu en variant med samma ingredienser som i pepparkakstårtan med cream cheesefrosting. Jag inser att den sån här form kanske inte finns i varje hem, men jag tycker att det blir så himla fint resultat med den, med den vågiga kanten och sen nedsjunkningen som man kan fylla med frosting. Du hittar den hos Bakers.
Såklart kan man baka den här kakan i vilken form som helst och sen spritsa frosting på. För att få en look liknande den här så rekommenderar jag att man använder en pajform och gräddar smeten i och sen vänder man den upp och ner och dekorerar. Se till att smörja ordentligt så att den lossnar.
Jag har spritsat med tyllen Wilton 8B.
Hanna
Tror du man kan baka någon typ av kladdkaka k en sån här form?
Jennie
Hej! Jag undrar om det går bra att använda frysta tranbär istället för färska? Om ja, ska de isåfall tinas innan de blandas med äggvita och socker?
Emma Brink Rask
Jag tror dessvärre att de blir för mjuka och blöta för att använda som dekoration på det viset.
Iréne Wikensten
när kan jag göra frostingen på kakan om jag ska ha den på julafton?
Emma Brink Rask
Helst samma dag som du ska spritsa den. Så antingen spritsa färdigt dagen innan och förvara i kylen, eller gör frostingen och spritsa precis innan servering.
Jennie
Hej! Vad är det för en form du använt? Måste ju typ göra en exakt sån här nu!🤩
Emma Brink Rask
Det är en krusig form med upphöjd botten. Du hittar den här https://bakers.se/catalog/groups/brinkens-produkter
Anna
Hej! Vilken storlek på form är det här? Använde min som är 20cm men blev alldeles för mycket smet. Och smöret antar jag ska i samtidigt som lingonsyltenv
Emma Brink Rask
Precis, eftersom de flesta inte har en sån här form så är receptet beräknat att man bakar den i en vanlig pajform på 20 cm. Ska förtydliga det i receptet.
Jennie
Hej! Vill bara meddela att det fortfarande står paj med upphöjd botten i receptet (jag fick nämligen också alldeles för mycket smet i min upphöjda form nu). Bara en påminnelse 🙂
Anna
Såg att du ändrat nu:) tack för hjälpen! Har du fler recept till denna form?
Anna
Tack! Beställde formen för att baka saffransmazarinen, antog att det var samma storlek till denna men blev mycket över. Tror du hälften av receptet funkar till den formen i storlek 20cm?