Mjuk pepparkaka. I år lyxade jag till den och bröade formen med mandelspån och gjorde smeten med brynt smör och extra mycket lingon.
Kakan är bakad i en av mina fina formar från Nordic Ware, jag bara älskar dem och önskar att jag hade allihop. Just den här heter Kugelhopf. Formarna från Nordic Ware är tjocka och leder värme bra, därför upplever jag att det går mycket fortare att baka färdigt kakor i dem än i traditionella teflon eller alminiumformar. Så anpassa er bakning efter det.
Hanna
Hej Emma! Jag har bakat i min Nordic Ware-form två gånger och båda gångerna har det fastnat när jag stjälpt upp den, ena gången smorde jag med smör och andra både smörade och bröade jag. Jag har väntat och låtit den svalna lite innan jag vänt på formen. Har du några knep för att det inte ska fastna?
Emma Brink Rask
Hej, inget mer än att vara väldigt noga med att det kommer in smör i alla skrymslen och vrår.
Maria Folke
God smak på din mjuka pepparkaka, men jag är fundersam över gräddningen. Efter 30 minuter i ny varmluftsugn så var kakan rinnande inuti. Liknande recept har ca 50 min gräddning.
Emma Brink
Förlåt för sent svar! Det beror nog på vilken typ av form man bakar i. Min Nordic Ware-form är ganska smal och leder värme väldigt bra, då gick det superfort! Man måste anpassa efter sin egen ugn och vilken form man bakar i. 🙂