En superenkel, god, vacker och festligt tårta med bara 5 ingredienser!
Hur sjukt är det att den här tårtan har 5 ingredienser? Ok, visserligen lite halvfabrikat, men ändå. Så enkel att baka och vansinnigt god att bjuda på (och äta själv).
Botten är gjord av ballerinakakor vilket såklart ger den smaken av vanilj- och chokladkex och nougat. Bara en sån sak! Chokladmoussen är av den enklaste varianten med bara grädde och choklad och för lite crunch så hackade jag ner en daim.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Pia
Hej.
Har ingen så liten form utan tänkte använda en med glasbotten och silikonkant som är 23 cm. Då serverar man direkt på bottnen. Funderar på hur det fungerar utan plastfolie. Fast är Ju mycket smör så borde inte fastna? Och tänkte ta en halv sats till för större storlek. Tror du det går bra? Bor i Tyskland och här är grädden bara 30% max 32. Kan det bli problem med fastheten? Ska frysa den och låta tina i kylskåp.
Tack på förhand
Emma Brink Rask
Hej!
Tror att det går fint utan plastfolie.
Grädde är nog också ok, så länge den går att vispa, det är mest chokladen som bidrar till fasthet.
Jag skulle nog köra dubbelt recept till 23 cm.
Eleonor
Ska smöret smältas? 🙈
Emma Brink Rask
Nej, det behöver man inte.
Pia
Hej igen Emma. Tack för svar. En fråga till. Ska smöret inte smältas först till bottnen innan det mixas med kakorna?
Hälsningar,
Pia
Emma Brink Rask
Nej.
Malin Roth
Fungerar även choklad med högre kakaohalt (typ 50%), eller har moussen svårt att hålla sig fin då? 🙂 gillar inte egentligen mjölkchoklad så mycket men tyckte denna såg så god och enkel ut! 😀
Emma Brink Rask
Moussen blir lätt grynig om du har för mörk choklad. Men om du tar mindre choklad till samma mängd grädde så borde det funka.
Monica Kulmala
Hej! Tänkte prova denhär till helgens födelsedagskalas. Håller moussen sin form verkligen utan något som stadgar den. Jag tycker det känns som att grädde och choklad inte håller ihop som det gör på bilden… men den ser supersmarrig ut!!
Emma Brink Rask
Jag upplevde att moussen blev väldigt stabil. Men den klarar nog inte timmar i rumstemperatur utan ska ätas kyld. Men har sett många som bakat den under veckan och fått lika fina resultat. Det är en högre andel choklad jämfört med grädde i denna moussen, därför håller den.