En mjukseg brownie med en krämig mörk chokladmousse med pepparmintsmak.
En väldigt enkel tårta helt utan geleringsmedel. Jag har gjort den med mörk choklad men du kan även göra den med mjölkchoklad. Använd gärna en mjölkchoklad med runt 40% kakaohalt och öka chokladmängden från 240 till 300 g choklad till samma mängd grädde.
Jag gjorde en brownie i en form på 16 cm. Sen stöpte jag tårtan i en silikonform på 18 cm, du hittar den här. Men du kan även göra tårtan i en springform, sätt då gärna tårtplast runt kanterna.
Jag stöpte också mousse i mindre formar som jag sedan dekorerade tårtan med ovanpå. Du hittar dem här.
Sen dekorarade jag med lite polkastänger och krossad mintchoklad. Den hade jag köpt i USA, du kan skippa den eller dekorera med vilken choklad du vill, typ daim eller mintchoklad.
Är inte mousse din grej? Kolla in ett annat recept på mintchokladtårta här >>