Hemgjord mintchokladglass, kan det bli bättre?
Åh, chokladglass! Min go to-glass i alla lägen. Jag har aldrig förstått mig på de som ska välja glassmaker och så väljer de vanilj. Vanilj! Det är ju glassens ickesmak. Den funkar som tillbehör till paj eller kaka, men ska jag bara äta glass då ska det vara choklad. Och den ska vara mörk och kraftig i smaken. Inte så lätt få ta i alla gånger. Men, då kan man göra sin egen.
Vad som är godare än bara choklad? Mintchoklad! Jag är tokig i det. Så alltså blev det en mintchokladglass. Det här receptet är ett recept som lutar mer åt gelato än glass. Alltså lite mer mjölk och lite mindre grädde, och det kräver en glassmaskin för att bli krämig och god. Den behöver också typ 10 minuter utanför frysen sen innan man ska äta den, annars blir den för hård att skopa. Men ojoj så god!
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Lars
I ingredienser står det
55 gram socker och längre ner står det 20 gram socker.
Är det 75 gram socker man ska använda ?
Emma Brink Rask
Nej, det är bara 55 g, vet inte varför den andra mängden kommit med, jag ska ta bort den.