Mintchokladglass

2 maj, 2019

mintchokladglass-3

Hemgjord mintchokladglass, kan det bli bättre?

Åh, chokladglass! Min go to-glass i alla lägen. Jag har aldrig förstått mig på de som ska välja glassmaker och så väljer de vanilj. Vanilj! Det är ju glassens ickesmak. Den funkar som tillbehör till paj eller kaka, men ska jag bara äta glass då ska det vara choklad. Och den ska vara mörk och kraftig i smaken. Inte så lätt få ta i alla gånger. Men, då kan man göra sin egen.

mintchokladglass-2

Vad som är godare än bara choklad? Mintchoklad! Jag är tokig i det. Så alltså blev det en mintchokladglass. Det här receptet är ett recept som lutar mer åt gelato än glass. Alltså lite mer mjölk och lite mindre grädde, och det kräver en glassmaskin för att bli krämig och god. Den behöver också typ 10 minuter utanför frysen sen innan man ska äta den, annars blir den för hård att skopa. Men ojoj så god!

mintchokladglass-1

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Mintchokladglass

4.5/5(11)
Röster
Portioner: Ca 0,5 liter glass

Ingredienser:

170 gram mjölk

5 gram kakao

1 tsk vaniljpulver

55 gram socker (2/3 dl)

60 gram hackad mintchoklad (+30 gram att blanda i den färdiga glassen)

2 äggulor

1 nypa salt

90 gram grädde

Instruktioner:

1. Hacka 60 gram mintchoklad och lägg i en bunke.

2. Häll mjölk, kakao och vaniljpulver i en kastrull och koka upp.

3. Lägg äggulor och socker i en bunke och vispa tills vitt och fluffigt.

4. Häll den varma mjölken över chokladen och rör tills chokladen smält.

5. Häll mjölkchokladvätskan över de vispade äggulorna under omrörning.

6. Häll tillbaka allt i kastrullen, tillsätt salt och låt det under konstant omrörning komma upp i 83 grader.

7. Häll upp grädden i en skål. Häll den varma vätskan över grädden. Rör om och låt sedan svalna helt i kyl. Gärna över natten.

8. Kör i glassmaskin och blanda sen ner 30 gram hackad mintchoklad. Lägg över i en bunke och låt stå i frys i några timmar. Ta fram en liten stund innan servering.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • I ingredienser står det
    55 gram socker och längre ner står det 20 gram socker.
    Är det 75 gram socker man ska använda ?

    • A
      Emma Brink Rask

      Nej, det är bara 55 g, vet inte varför den andra mängden kommit med, jag ska ta bort den.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg