Perfekta små godingar att bjuda många på vid ett mingel eller kalas, eller kanske, som jag gjorde, slänga ihop dem när jag hade mördeg och vaniljkräm över från när jag bakade apelsinpajer.
RECEPT
Pajskal
50 gram socker
100 gram smör
150 gram mjöl
1. Mixa eller blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg.
2. Låt degen vila i kyl i minst 30 minuter
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Tryck ut degen i små formar. Formar till mandelmusslor eller mazariner funkar utmärkt till det här. Ställ dem i frysen i 15 minuter och baka dem sedan i ugnen i 5-7 minuter tills de blivit gyllenbruna.
5. Låt pajskalen svalna.
Vaniljkräm
45 gram äggula (ca 3)
65 gram strösocker
20 gram maizena
2 dl mjölk
15 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke.
2. Koka upp mjölken. Häll den i äggblandningen under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
3. Värm på medelvärme under konstant omrörning tills krämen tjocknar.
4. Tag från plattan och tillsätt smör och vaniljsocker.
5. Häll över i en bunke och lägg över plastfolie och ställ i kylen tills det svalnat.
6. Spritsa vaniljkrämen i dina mördegsskal och dekorera med färska hallon.
Se alla mina recept på pajer >
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler inspirerande bilder och inblick (bak)om kulisserna.