Minipavlova med jordgubbspannacotta

17 juli, 2018

Perfekta söta små marängbon som smakar ljuvligt med vilken fyllning som helst! Vill du bara ha grädde och färska bär? Go ahead! Jag slog till på vispad jordgubbspannacotta. Eller ja, den skulle vara det. Jag hade till och med tänkt spritsa den i marängskålarna, men jag hade för lite gelatin i så den blev liksom rinnande. Men det har jag såklart rättat till i receptet nedan!

För att göra marängskålarna så här så har jag en spritspåse med en rund tyll. Så spritsar jag en ring på en bakplåtspapper, ca 7-8 cm i diameter, sen fyller jag ringen med maräng och brer ut som en botten. Sen fortsätter jag att spritsa ringen uppåt. Jag gör en ”dutt” omlott ringen under om ni förstår hur jag menar. Alltså mellan två duttar sätter jag en dutt och så fortsätter jag så tills jag tycker att den har en bra höjd.  Tänk att du bygger en snölykta typ.

Tänk på att pannacottan ska stå 5-6 timmar i kylen innan den vispas. Gör den gärna dagen innan!

RECEPT
Ca 8 minipavlovas

Maräng
100 gram äggvita (3-4 äggvitor)
90 gram strösocker (1 dl)
120 gram florsocker (2 dl)

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft.
2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.
4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.
5. Gör sedan så som jag beskriver i texten ovan för att spritsa skålarna.
6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Jordgubbspannacotta
3 gelatinblad
5 dl grädde
0,5 dl strösocker
300 gram jordgubbar
2 tsk vaniljsocker

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 10 minuter.
2. Mixa jordgubbarna till en puré.
3. Koka upp grädde och socker och lägg sedan ner gelatinbladen för att smälta där i.
4. Blanda ner jordgubbarna och vaniljsockret i grädden. Plasta med plastfolie kloss intill vätskan och låt stå i kyl i minst 5-6 timmar, tills pannacottan har satt sig.
5. Precis innan servering vispar du pannacottan och fyller den i marängskålarna. Dekorera med färska jordgubbar och mynta.

Den andra tårtan ni ser på bilden är en Jordgubbscheescake på browniebotten.

 

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Therese

    Hej!
    Funkar det att fylla skålarna med pannacotta och sen låta den stelna i kylen? Eller blir marängen dålig då?
    (Har nämligen ett recept på en pannacotta som inte vispas)
    Tack för hjälpen 🙂

  • Helt galet gott 😀

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg