Mina bästa silikonformar

11 juni, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Jag får ofta frågor om mina silikonformar. Här är mina favoriter och vart du kan få tag på dem.

Det som jag gillar så mycket mer silikonformar är att de verkligen hjälper en att få ett fint resultat på sitt bakverk. De tål väldigt låga temperaturer och väldigt höga, så du kan både baka med dem i ugnen och frysa dem.

Tortaflexformarna, eller TOR-formarna från Silikomart får jag alltid mest frågor om. Men jag ÄLSKAR dem. Jag gör allt i dem. Moussetårtor, cheesecakes, bakar kladdkakor etc. De är speciellt bra till moussetårtor och cheesecakese, då kan man montera kakan upp och ner och får då den där helt exakta raka kanten. När man gör moussetårtor i den här formarna så krävs de att man fryser dem först. Satsa på en som är 5 cm hög.  Jag använder oftast 16 cm, 18 cm och 20 cm. De hittar ni här.  Se exempel på bakverk här och här.

Om du inte har några silikonformar och undrar vart du ska börja så är det absolut med Tortaflexformarna. Skaffa i två olika storlekar så har du en till interiörer och en till att stöpa hela tårtan i som är lite större. De flesta av mina tårtrecept utgår från interiör på 16 cm och tårta på 18 cm.

De här kupolformarna i olika storlekar har jag haft så mycket glädje av. Så fort det blir lite mousse eller pannacotta över så häller jag i dem här och fryser. Sen blir det så fina att lägga på en tårta som dekoration. Men man kan också fylla dem med ex kola, chokladganache eller curd, frysa och sen ha inuti andra bakverk. Ni hittar dem här. Jag använder oftast de som är 2 cm och 3 cm. Se exempel på bakverk här och här.

En lite mer fancy version av kupolerna ovan. Ni hittar dem här.  Se exempel på bakverk här.

De här är också jättefina som dekorformar. Stöp mousse eller pannacotta i dem och lägg dem på tårtor. Eller lägg dem som en del av en desserttallrik. Ni hittar dem här. Se exempel på bakverk här.

Kolla in min artikel om hur du bäst lyckas med moussetårtor >>

De här spiralformarna får jag alltid mycket frågor om. I dem fryser du ganache, pannacotta och liknande för att sedan lägga frusna på tårtor och bakverk där de får tina. De heter tourbillon och ni hittar dem här. Se exempel här och här.

En annan variant av dessa är de som heter plissé. Ni hittar dem här, och här finns exempel på hur de kan se ut.

Denna form heter Kit Lady Queen. Ni hittar formen här. Här finns receptet på tårtan.

Denna form heter Universo 1200 och har lite sluttande kanter istället för helt raka som på TOR-formarna. Den är 18 cm i diameter och rymmer 1,2 liter. Du hittar formen här.  Du hittar receptet här. 

Universo finns även i bakelsestorlek, du hittar dem här, och här kan du se hur de ser ut.

Denna form heter Kit Magia del Tempo och den rymmer 6 dl. Den kommer med utstickare så att man kan tar ut kakorna som ska vara i och också med en grej som gör att man kan dekorera den på två sätt ovanpå. Du hittar formen här. Du hittar receptet här. 

De här portionsformarna heter Gem 100 och rymmer 1 dl. Du hittar recept här och här. Och här hittar du formarna.

Den här formen heter Kit bubble crown och kommer med dels denna bubbliga krans men också med en form för kaka att ha under. Du hittar den här. Här och här ser du exempel på recept.

Den finns även som hel form, då kommer den med en pajring. Du hittar den här. Här och här hittar du recept.

Detta är Vague 1100, den rymmer 1,1 liter. Du hittar den här. Receptet hittar du här.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg