Mina bästa bakformar

30 juni, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Här är några av de bakformar som jag använder mest och mest rekommenderar.

Kolla gärna in här om du vill se mina bästa silikonformar.

Anslagsformar. Lätt och perfekta att baka tårtbottnar i. Både när man vill baka varje lager för sig, och högre. Jag sätter ett högre bakplåtspapper runt kanten så kan jag baka en högre tårtbotten också. De bakar jämt och snabbt. Älskar dem. Jag har 3 formar som är 16 cm,  och 3 som är 20 cm. Så om jag ska göra en tårta så gör jag ofta 3 bottnar direkt istället för att göra en och dela, speciellt med lite tyngre och saftigare bottnar, inte de allra luftigaste. Jag har köpt mina i USA, men här finns liknande, 3-pack med ca 16 cm och 3-pack med 20 cm.

Ställbar anslagsring. Den här formen är så bra för man kan justera storleken på den. Allt från ca 16 cm upp till 32 cm eller mer. Toppen om man ska montera tårtor eller moussetårtor men också bra att baka i. Då ställer jag den på en plåt på ett bakplåtspapper, smörjer kanterna och klär med bakplåtspapper och häller smeten i. Ni hittar en liknande hos Kitchen Time. 

Samma princip men med en rektangulär form hittar ni hos ex Bagaren och Kocken.

Pajringar som man kan göra exakta och raka tartlettskal och formar av gillar jag. De här svarta med kant är från Silikomart och kommer ofta med en mathande silikoform, de hittar ni ex hos Söders Gourmet.

Liknande perforerade ringar i rostfritt stål hittar ni i olika storlekar hos Bakers. Se exempel på bakverk här och här.

Anslagsringar som man kan baka i, montera tårtor eller stansa ut bottnar med är bra att ha. De finns ex hos Bagaren och Kocken.

De här formarna med upphöjd botten blir effektfulla och snygga där man kan fylla dem i mitten med något gott. De hittar ni hos Bakers. Se exempel på bakverk här, här och här.

Vanliga pajformar med löstagbar botten är också guld om man vill servera en fin paj där man ser kanten. Ni hittar flera olika såna hos Kitchen Time.

Sen älskar jag ju mina sockerkaksformar från Nordiw Ware. Så vackra och hållbara. Ni hittar dem exempelvis hos Kökets Favoriter. Se exempel på kakor här, här och här.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! Har ringarna från Silikomart men tycker bara att det fastnar. Något bra tips för hur man ska undvika det?

    • A
      Emma Brink Rask

      Menar du de perforerade pajringarna? Du måste se till att använda en deg som har ägg eller vatten i sig så att den drar ihop sig lite när den bakas. Då fastnar det aldrig. Och också inte trycka in degen för hårt.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg