Mina 4 värsta saker med bakning

7 juni, 2018

Knäcka ägg
Att jag inte kan knäcka ägg är så knäckande! Det är ju liksom nåt som återkommer RELATIVT ofta i bakning, typ varje gång. Och jag kan inte knäcka ägg på ett vettigt sätt om så mitt liv hängde på det. Det är äggskal och ägg överallt när jag är klar, för att inte tala om äggula i äggvitan. Jag har testat att knacka i bänken och sen dela, knacka mot kanten, you name it, I’ve tried it. Men, jag kan inte knäcka ägg.

Diska silar
Ganska ofta använder man ju silar när man bakar, och då gör man ju det för att få bort små grejer som man inte vill ha i smeten. De små grejerna fastnar ju i hålen, vilket jag antar är meningen. Ja, jag pratar med er, hallonkärnor. Men hur ska man få bort dem sen?! Det går ju inte att rengöra en sil. Alla tips mottages tacksamt.

Att bli kladdig om händerna
Jag har hört folk som säger att det som de gillar bäst med bakning är att bli kladdig om händerna. Sätta bara händer i en deg och känna den mellan fingrarna. Oh my! Det är mitt värsta. Jag har alltid ogillat att bli smutsig om händerna, det låter snobbigt jag vet. Förmodligen är det därför jag aldrig bakar med deg, bara med smet jag kan hantera med maskin, bunke och slickepott.

Temperera choklad
Jag kan inte temperera choklad, och då har jag ändå en stor köksö av marmor som är utmärkt för just det syftet. Jag vet att jag borde öva, men jag bakar alltid så små satser av allt, och det enda som är svårare än att temperera choklad är att temperera lite choklad. Så jag låter blir, fast jag skulle vilja göra mer saker med choklad, men tempereringen stoppar mig.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg