En riktig klassiker. Luftiga vaniljbottnar, vaniljkräm, grädde och så jordgubbar förstås. Inget annat duger på Midsommarafton.
På midsommarafton vill jag har äkta klassisk traditionell gräddtårta med jordgubbar. Den här är både enkel och god! Perfekt att förbereda tårtan dagen innan så att den får stå och gotta till sig över natten i kylskåpet. Sen vispar du bara grädde och dekorerar den på själva midsommarafton.
Om du mot förmodan vill experimentera lite så jag ett gäng andra tårtor som också funkar på midsommarafton.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, tips, filmer och inblick bakom kulisserna.
Linda
Dubbel sats blev jättebra. Jag hade den dock lite för kort i ugnen så den blev lite undergräddad. Den såg klar ut när jag kollade med sticka men den skulle ha behövt lite till… Den blev ändå otroligt god och fantastiskt vacker. Se bild på @adnilak på Insta om du vill.
Linda
Jag har en springform på 24 cm med vacker porslinsunderdel som jag skulle vilja använda till denna tårta. Har du provat göra anslaget i större form nångång och hur gjorde du om receptet då? Borde det funka att göra 1,5 sats?
Emma Brink Rask
Hej! 1,5 sats funkar, men kanske är dubbla satsen ännu bättre.
Caroline
Underbart med jordgubbstårta! Ska det vara bakpulver i grädden? Det har jag aldrig sett innan. Vad har det för effekt?
Emma Brink Rask
Man kan hoppa över det, det ger ingen smak, men det hjälper till att vispa den mer stabil utan att sen blir grynig. Bra om man vill spritsa grädden.