Lite otippat är kokt potatis den hemliga ingrediensen i denna saftiga glutenfria mazarinakaka med smak av apelsin och choklad.
När man tänker mazarin tänker man nog på en liten oval bakelse med rosa eller vit glasyr. Men mazariner kan se ut på många olika sätt. Den här kakan är ganska populär i Danmark och jag fick den ibland när jag växte upp.
Kakan är helt glutenfri och så saftig, tack vare den hemliga ingrediensen som är potatis, men också för att den marineras med en lag av socker och apelsin efter att den är bakad.
Rosta flagad mandel i en panna och dekorera kakan med. Förvara kakan i kylen, och ät inom 4-5 dagar.
Nettan
Tack för alla fantastiska recept och vackra bilder! Jag ska försöka mig på att baka lite glutenfritt till glöggfika. Tror du man kan ha saffran som smaksättare i denna?
Emma Brink Rask
Det kan man helt säkert!
Lyckasmedbakning
Hej, vilken sorts choklad använder du till glasyren i receptet?
Emma Brink Rask
Jag tror att jag använde Marabous mörka.
Jonas
Jag har provat marabous ljusa nu😊
Jag hoppas att den blir god.