Frasig maräng är godast med något som bryter av. Som fluffig vispad grädde och friska kiwibär. Ibland behöver det inte vara svårare än så. Och kiwibären är dessutom vackra och tacksamma att baka med.
Jag gillar smaken av kiwi men är allergisk mot vanliga kiwis, får liksom blåsor på tungan. Men dessa kiwibär, som man äter hela som de är, de tål jag finfint. Kiwibären är i säsong från mitten av september till mitten av november och du hittar dem bland de färska bären i vissa butiker. Här kan du hitta dem.
Nu har jag gjort mig till lite och spritsat och dekorerat på ett särskilt sätt. Men du kan självklart bara breda ut två bottnar och sen ösa grädde och kiwibär på och emellan för samma goda tårta.
När jag ska göra marängtårta där jag ska spritsa så gör jag alltid den av fransk maräng, om jag bara ska bre ut så gör jag den med schwizisk. Den blir lite segare men är svårare att spritsa. Här kan du läsa min marängskola och här finns fler recept på pavlovas.