Marängtårta med kiwibär

6 september, 2022

Frasig maräng är godast med något som bryter av. Som fluffig vispad grädde och friska kiwibär. Ibland behöver det inte vara svårare än så. Och kiwibären är dessutom vackra och tacksamma att baka med.

Jag gillar smaken av kiwi men är allergisk mot vanliga kiwis, får liksom blåsor på tungan. Men dessa kiwibär, som man äter hela som de är, de tål jag finfint. Kiwibären är i säsong från mitten av september till mitten av november och du hittar dem bland de färska bären i vissa butiker. Här kan du hitta dem. 

Nu har jag gjort mig till lite och spritsat och dekorerat på ett särskilt sätt. Men du kan självklart bara breda ut två bottnar och sen ösa grädde och kiwibär på och emellan för samma goda tårta.

När jag ska göra marängtårta där jag ska spritsa så gör jag alltid den av fransk maräng, om jag bara ska bre ut så gör jag den med schwizisk. Den blir lite segare men är svårare att spritsa. Här kan du läsa min marängskola och här finns fler recept på pavlovas. 

Marängtårta med kiwibär

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser:

Marängbotten

100 g äggvita (ca 3 st)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

Övrigt

4 dl vispgrädde

3-4 lådor kiwibär

Instruktioner:

Marängbotten

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (100 grader vanlig ugn)

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.

5. Spritsa ut två rundlar, ca 18 cm i diameter. Spritsa bollar längs kanten på den ena.

6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Övrigt

1. Vispa grädden och häll på en spritspåse med en rund tyll

2. Spritsa bollar runt kanten på marängbotten som inte har bollar. Fäst halvor av kiwibär runt om. Fyll på med grädde och skivade bär mitt på botten. Spritsa sedan bollar i ett varv till över de andra och lägg på den översta tårtbotten, den med spritsade marängbollar.

3. Bred ut grädde på toppen och dekorera med ett helt berg med halverade kiwibär och ätbara blommor. (Jag använde oxalis)

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg