Marängswiss med saffranscurd och kolasås

25 november, 2020

En ljuvligt vacker och god dessert med maränger, grädde, apelsin- och saffranscurd, kolasås och granatäppelkärnor.

Vem har sagt att man måste lägga marängswiss i en stor hög? Dekorera varje tallrik som en vacker krans med samma innehåll så blir det både elegant och helt plötsligt mycket lyxigare. Och precis lika gott!

Marängswiss med saffranscurd och kolasås

3.9/5(18)
Röster
Portioner: Minst 10 portioner

Ingredienser:

Maränger (se recept här)

Apelsin- och saffranscurd (se recept här)

Kolasås (se recept här)

3 dl vispgrädde

Granatäpplekärnor

Oxalis

Instruktioner:

1. Vispa grädden luftigt men inte för hårt. Spritsa ut stjärnor med lite mellanrum som en krans på tallriken. Jag använde tyllen Wilton 8B.

2. Lägg sedan ut maränger så att du fyller i kransen. Se gärna till att du bakat maränger i lite olika storlekar och former.

3. Spritsa sedan ut curd och kolasås i kransen. Dekorera till sista med granatäppelkärnor och oxalis och smula lite mer maräng.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg