Marängspöken

23 oktober, 2020

Busenkla maränger med ögon blir söta spöken till Halloween.

Kul halloweenpyssel som inte går att misslyckas med. Helt vanliga maränger som du sätter ögon på. De är gjorda av socker och smälter inte i ugnen. Ni hittar såna ögon här.

 

Marängspöken

3.8/5(41)
Röster
Portioner: ca 20 spöken

Ingredienser:

100 g äggvita (3-4 äggvitor)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

Dekor-ögon

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 70 grader, varmluft. (80 grader vanlig ugn)

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.

5. Häll upp smeten i en spritspåse med en stor rund tyll. Spritsa en boll, släpp trycket lite och spritsa sedan en boll till ovanpå den, och så likadant en gång till. Sätt på två ögon på varje spöke.

6. Grädda i 3 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg