Busenkla maränger med ögon blir söta spöken till Halloween.
Kul halloweenpyssel som inte går att misslyckas med. Helt vanliga maränger som du sätter ögon på. De är gjorda av socker och smälter inte i ugnen. Ni hittar såna ögon här.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
100 g äggvita (3-4 äggvitor)
90 g strösocker (1 dl)
120 g florsocker (2 dl)
Dekor-ögon
1. Sätt ugnen på 70 grader, varmluft. (80 grader vanlig ugn)
2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.
4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.
5. Häll upp smeten i en spritspåse med en stor rund tyll. Spritsa en boll, släpp trycket lite och spritsa sedan en boll till ovanpå den, och så likadant en gång till. Sätt på två ögon på varje spöke.
6. Grädda i 3 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.