När jag såg de såna här granar på Instagram kunde jag bara inte låta bli att baka dem själv. Det är fransk maräng, alltså kallvispad och de tar verkligen bara ett par minuter att sno ihop. Att spritsa dem är inte så svårt som det ser ut, försök att hålla spritsen rakt bara, i min granskog ser det lite ut som om en storm har dragit fram.
Häll smeten i en spritspåse med en stor rund tyll. Spritsa som om du skulle göra en marängboll typ, och när du gjort den så lyfter du lite, sänker igen och spritsar en till ovanpå och så håller du på så tills din gran har fått så många ”volanger” som du önskar. Upp och ner med spritsen alltså, men lyft inte helt från marängen. Och sen bara lite strössel och något fint i toppen!
Lika enkelt att baka är mina röd- och vitrandiga polkamaränger. Prova dem också!
Emelie Karlsson
Ska strösslet vara i ugnen? Det smälter inte/tappar färg?
Emma Brink Rask
Det går fint, det är så låg temperatur att det funkar. Du ser på granarna på bilden, strösselt är ju fortfarande fint.
Emelie Karlsson
Vad bra! Tack!
Annmarie
Världens bästa marängrecept! Använder det till alla mina maränger, stora som små, och de blir lika perfekta varje gång.
Jessica
Hej
Min maräng smet blev jätte lös. Siktade ner florsockret i denhårda maräng skummet. Blandade försiktigt och hade i färg. Blev väldigt rinnigt. Vad blev fel?
Emma Brink Rask
Jag tror att du har rört i den för mycket när du har rört ner florsocker och färg.
Emma
Ska man grädda dom längst ner i ugnen? 🙂
Monica
Går det att halvera receptet? Räcker med 20 granar känner jag…..
Emma Brink Rask
Absolut, det är svårt att vispa mindre äggvita i maskin men om du kör med elvisp så borde det gå fint.
Frida
Hur länge håller granarna och hur bör man bäst förvara dem? Tack för fantastiska recept!
Emma Brink Rask
De håller i flera veckor i rumstemperatur. Du kan ha dem i en tät burk.
Ingrid
Jag har inte varmluftsugn så jag undrar hur gör man då? Är det en annan temperatur och tid som gäller då?
Emma Brink Rask
100 grader vanlig ugn.