Det här är det bästa receptet på vanliga maränger. Succé varje gång!
Jag hade länge problem med att baka vanliga franska, alltså kallvispade, maränger. De blev gula, blanka, de sprack och betedde sig allmänt omoget emot mig. Jag vill ha dem krispiga, men med en liten seg kärna, de ska vara matta och kritvita. När jag började använda det här receptet, som jag tror att jag från början hittade i Roy Fares bakbok för barn, så har allt gått som på räls. Nu använder jag aldrig något annat recept. Smeten tål också att röra ner färger och smaker utan att påverkas.
De lila marängerna här har jag smaksatt med svart vinbärspulver. Jag hittade det i en butik i Helsingör och det kanske inte är så lätt att få tag på här. Men jag vet att det finns både blåbärspulver och lingonpulver i vanliga ICA-butiker så det kan ni använda istället om ni vill. Ta då ca 2 tsk pulver till halva den här satsen.
7 reaktioner på ”Maränger”
Superbt recept! Lätt att smak- och färgsätta, får jättefina maränger.
Hej!
Funkar det att smaksätta med kakao? 🙂
Jag har inte testat men det borde väl funka.
Gick jättebra! Tack!
Hur förvarar jag marängerna bäst? Hur länge håller dem?
Första gången jag bakar maränger därav alla frågor 🙈🤗
Förvara dem i en tät burk eller påse i rumstemperatur. De håller i ett par månader.
Om man gör dem små ska de vara inne 2 timmar då? Har varmluftsugn 80grader ? Tack för ett smidigt recept
Ja, det brukar bli lagom.