Det här är det bästa receptet på vanliga maränger. Succé varje gång!
Jag hade länge problem med att baka vanliga franska, alltså kallvispade, maränger. De blev gula, blanka, de sprack och betedde sig allmänt omoget emot mig. Jag vill ha dem krispiga, men med en liten seg kärna, de ska vara matta och kritvita. När jag började använda det här receptet, som jag tror att jag från början hittade i Roy Fares bakbok för barn, så har allt gått som på räls. Nu använder jag aldrig något annat recept. Smeten tål också att röra ner färger och smaker utan att påverkas.
De lila marängerna här har jag smaksatt med svart vinbärspulver. Jag hittade det i en butik i Helsingör och det kanske inte är så lätt att få tag på här. Men jag vet att det finns både blåbärspulver och lingonpulver i vanliga ICA-butiker så det kan ni använda istället om ni vill. Ta då ca 2 tsk pulver till halva den här satsen.
Lisa
Grymt recept, äntligen kan jag göra fina maränger. Tack för alla recept du bjuder oss på!
Amanda
Hej! Vispde äggvitorna till hårt skum och försökte svänga bunken upp och ner och skummet hölls i botten. När jag spritsade så rann de ut, blev alltså inte mönster av tyllen…Borde det vispas längre då? Eller vad kan ha gått snett🤔
Carolina
Om man vill tillsätta någon smak i vilket skede ska man göra det?
Emma Brink Rask
Smak i form av pulver kan du tillsätta när det börjar ta form. Choklad eller nötter kan du vända ner på slutet. Tillsätt ingen vätska, då blir de inte frasiga i ugnen.
Emma Brink Rask
Det låter som att du kan ha haft rester av fett i bunken, då stelnar inte maräng.
Therese
Om man gör dem små ska de vara inne 2 timmar då? Har varmluftsugn 80grader ? Tack för ett smidigt recept
Emma Brink Rask
Ja, det brukar bli lagom.
Annika
Bästa marängerna! Har en son på precis 13 fyllda som ”avskyr” maräng, men inte ens han kunde hålla inne ett, mmm, mums!
Kristin
Hej!
Funkar det att smaksätta med kakao? 🙂
Emma Brink Rask
Jag har inte testat men det borde väl funka.
Ida
Idag har jag testat att smaksätta med kakao. Smeten blev god, nu inväntar vi slutresultatet!
Kristin
Gick jättebra! Tack!
Hur förvarar jag marängerna bäst? Hur länge håller dem?
Första gången jag bakar maränger därav alla frågor 🙈🤗
Emma Brink Rask
Förvara dem i en tät burk eller påse i rumstemperatur. De håller i ett par månader.
Hanna
Superbt recept! Lätt att smak- och färgsätta, får jättefina maränger.