Maränger med choklad och rostad kokos

15 augusti, 2017

choklad-och-kokosmaräng-1

Maränger med smält choklad och rostad kokos. Sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna!

Jag är inte så förtjust i att äta maräng, bara som en kaka. Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Men de här marängerna har fått mig att ändra uppfattning! Oj så goda de blev!

Jag gjorde dem på schweizisk maräng, dvs varmvispad.

choklad-och-kokosmaräng-2

choklad-och-kokosmaräng-3

Maränger med choklad och rostad kokos

4.1/5(8)
Röster
Portioner: Ca 12 maränger

Ingredienser:

100 g äggvita

220 g florsocker (drygt 3,5 dl)

1 tsk pressad citron

100 gram smält mörk choklad

1 dl rostad kokos

Instruktioner:

1. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron.

2. Rosta sedan kokosen på medelhög värme i en torr stekpanna. Se upp och rör om ordentligt för det bränner snabbt.

3. Sätt ugnen på 120 grader varmuft (150 grader vanlig ugn).

4. Lägg äggvita, florsocker och citronsaft i en rostfri bunke och sätt den över ett vattenbad. Värm till ca 60 grader under konstant vispning.

5. Vispa sedan (i skålen eller häll över till en annan vispmaskin) marängen tills den blivit styv och svalnat.

6. Vänd försiktigt i kokosen.

7. Häll sedan i chokladen, vänd bara ett eller två tag så att inte smeten blir helt brun, utan lite marmorerad.

8. Spritsa eller skeda ut så stora maränger som du vill ha på en plåt.

9. Baka i 5 minuter. Sänk värmen till 90 grader varmuft (110 grader vanlig ugn) och låt marängerna stå i ca en timme, beroende på hur stora du gjort dem. De ska vara spröda utanpå, färdigbakta men fortfarande sega inuti.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg