Kokosbotten, mangocurd, mango- och ingefärscheesecake och limemousse, en tropisk dröm med sting.
När vi var på bröllopsresa i Tanzania så drack jag varje dag en alkoholfri drink som heter ”Mango Ginger Fling”. Den var så fräsch och god och smakade mango, ingefära och lime. Både söt, frisk och med ett sting av ingefäran. Jag bestämde mig för att jag var tvungen att hitta på ett bakverk inspirerade av denna drink.
Och här har vi den. En botten av digestivekex och kokos, limemousse, mango- och ingefärscheesecake och mangocurd. Jag testade en ny teknik att montera moussetårtan, som blivit väldigt trendig på instagram på sistone. Den gör att man får se alla lagren i toppen av tårtan, och när man sen öppnar upp den så får man ett fantastiskt fint snitt.
Du behöver tre formar i tre olika storlekar för att få till mönstret så so jag har gjort. En på 16 cm, en på 18 cm och en på 20 cm. Enklast är att göra de olika lagren i silikonformar, men det funkar såklart också med springformar, helst med tårtplast runt kanterna. Här hittar du silikonformar i olika storlekar.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.
Saga
Jag har bara en enda springform, går det att göra momenten i omvänd ordning så att en börjar med bottnen? Så behöver den inte vändas på heller. Eller blir det knas i frysmomenten då tror du? 🙂 Tack för ett spännande recept!
Emma Brink Rask
Det går nog fint!
Sandra
Är det möjligt att byta ut gelatinbladen mot agar agar eller vegegel? Vill gärna göra denna men är vegan nämligen!
Tycker jättemycket om din och Camillas podd!
emmabrink
Det borde gå, jag har inte testat. Du får läsa vad som står på paketet och omvandla som du tror blir bäst.
Fia
Mina silikonformar är 20, 24 och 26 cm i diameter, bör jag dubbla receptet med 1.5-2 då? Tack för ett väldigt inspirerande recept!
emmabrink
Jag tror att du kan dubbla det.
Emma
Denna tårta har stått i frysen över natten nu, när jag vänder på den och tinar i kyl ska den förvaras i kyl då hela tiden eller ska den frysas igen? 🙂
Emma Brink Rask
Nej, ta fram den och tina den i kyl 6-7 timmar innan den ska serveras. Den ska inte frysas igen.
Sara Berger
Hej,
Vilken fantastisk tårta! 🙂
Kan man lägga på ”korallen” i förväg och förvara tårtan i kyl eller finns det risk att den smälter då?
/Sara