Mandelparfait med lingon och mjuk pepparkaka

10 januari, 2019

En drömgod hemmagjord glass fylld med mandel, lingon och mjuk pepparkaka.

Det måste ju inte vara jul för att man ska äta mjuk pepparkaka. Kanske har du över från julen, eller en bit i frysen du vill göra dig av med? Om inte så går det såklart lika bra att göra denna parfait helt utan mjuk pepparkaka. Och utan lingon också för den delen. När jag växte upp gjorde vi den bara som den var, kallade den mandelparfait och åt den med hallon mixade med florsocker.

Jag gjorde min i en silikonform vilket är toppen, för då är det bara att ta ut den frusen ur formen. Men du kan också göra den i en springform eller i en vanlig sockerkaksform. Då får du spola den försiktigt i hett vatten i några sekunder för att parfaiten ska lossna.

Mandelparfait med lingon och mjuk pepparkaka

5/5(1)
Röster
Portioner: 8-10 portioner

Ingredienser:

3 dl vispgrädde

2 ägg (uppdelade i gula och vita)

90 g florsocker (1,5 dl)

1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

50 g mandelmjöl eller finhackade mandlar (1 dl)

1 dl frusna lingon

150 gram mjuk pepparkaka skuren i små kuber

Instruktioner:

1. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.

2. Vispa äggvitan hårt.

3. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.

4. Blanda samman alla ingredienser. Vänd ner mjuk pepparkaka och till sist lingonen, var försiktigt så att de inte hinner tina och börja färga av sig, då får vi en rosa parfait.

5. Ställ i frysen i minst 6 timmar. Ta fram minst 30 minuter innan servering.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg