Som en krämig glasstårta är denna parfait med mandel som du fint fryser i en form. Servera med färska blåbär eller hallonsås.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Detta är ännu ett recept som jag hämtat från mammas svarta bok med handskrivna recept. Den serverades ofta vid kalas, speciellt om vi var många. Perfekt då den kan förberedas veckor i förväg och sen bara tas fram ur frysen 30 minuter innan det är dags att äta. Då serverades den ofta med en hallonsås, jag har valt att ha blåbär i min.
Enklast är det att frysa den i en silikonform, men du kan också frysa den i en vanlig sockerkaksform. Spola bara hett vatten lite snabbt på utsidan av formen och stjälp upp den på ett fat.
Mandelmjölet kan bytas mot vilka andra nötter du vill, hasselnötter eller pistagenötter exempelvis. Tål man inte nötter kan de bytas mot kokos eller helt enkelt bara uteslutas.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Här har jag gjort en ljuvlig variant av denna parfait med pistage, hallon, maräng och passionsfruktscurd.
Men jag har även gjort den med mjuk pepparkaka och lingon, kolla in den här >>
Receptet är ursprungligen från min bok, Desserter.