En klassiker i juletid med mycket mandelsmak och gärna med sylt och grädde i!
Ja men mandelmusslor är ju en riktig klassiker i juletid. Om jag ska vara heeeelt ärlig så tycker jag att det är sjukt tråkigt att baka mandelmusslor. Jag tycker inte heller att det är så himla gott. Eller jo, det är gott, men på julen så är det så väldigt mycket man vill äta och att då trycka ner en stor tjock kaka med sylt och grädde är liksom inte prio för mig. MEN! När jag då sprang på de här små söta miniformarna så slog jag till, för en liten munsbit, alltså typ bara en tugga mandelmussla med sylt och grädde det får man plats med! Och är de små får man ta två om man nu är lagd åt det hållet.
Jag använde mandel med skalet på, mest för att jag är lat. Jag har heller inte någon bittermandel i för, fy attan, det gillar inte! Men vill man ha en lite finare ljusare färg så får man helt enkelt skolla och skala mandeln först.
Paulette
nyfiken på hur du har spritsat grädden samt mönstret på tyllen (nr)?
Emma Brink Rask
Tyllen är 8B, och om du har Instagram så finns det en film där i min profil när jag spritsar dem.
Josefin
Går det bra att använda mandelmjöl tror du?
Emma Brink Rask
De blir nog väldigt smuliga med bara mandelmjöl, men det kan gå.
Anna-Maria
Aldrig svårt att få ut kakorna om formarna inte är smorda ? Jag som undviker att baka mandelmusslor för att smörjandet är så trist!
Anna-Maria
Så du smörar inte formarna? Aldrig problem att få ut kakorna?
Emma Brink Rask
Nej, smörar aldrig. Tar ut dem medan de är lite varma. Hjälper till med udden på en vass kniv om det behövs