En saftig kaka med mandel och citron, toppad med syrlig passionsfruktskräm och fluffig kokosgrädde med vit choklad.
Det här är en perfekt kaka att bjuda på i påsk. Vacker och god! Mjuk och saftig mandelkaka möter fluffig kokosgrädde med vit choklad, och sen den syrliga påskgula krämen av passionsfrukt. Ljuvligt!
Kakan är gjord i min speciella form med upphöjda botten. Jag har bakat kakan i formen som är 24 cm i diameter, du hittar den här. Har du samma form med 20 cm, så kan du halvera receptet. Om du bakar i en vanlig pajform så sikta på en som är ca 18-20 cm.
Antonia
Hej, det står creme fraiche i ingredienslistan men yoghurt i instruktionerna, vilken ska det vara?
Det står också citronskal i receptlistan men den är inte med i instruktionerna, ska den va med eller inte?
Tack på förhand!
Emma Brink Rask
Hej! Creme fraiche eller yoghurt spelar ingen roll, men det är det som står i ingredienslistan som jag har använt. Och om det står citronzest i listan så ska det vara med, det kan rivas ner när du rör samman smeten.
Clara
Hej! Hur långt innan kan jag göra kakan och krämerna innan jag monterar tårtan?
Tack!
Emma Brink Rask
Passionskrämen kan du göra 2-3 dagar i förväg. Kokosgrädden kan du också göra ett par dagar i förväg, men vispa inte upp den förrän du ska använda den.