Med en liten guldig strösselkonfetti går dessa macarons med chokladganache och dulce de leche från att vara helt vanliga macarons till att se ut som studentmössor och ta en självklar plats på studentfestens fikabord.
Att en så liten detalj kan göra så stor skillnad för intrycket på ett bakverk. Bara genom att sätta denna lilla guldströsselbit mitt på kakan så blir det en studentmössa. Jag är själv förvånad över hur likt det ändå blir.
Vi har student om en månad och jag gjorde ett gäng och slängde i frysen. Macarons går utmärkt att frysa och där klarar de sig bra till den stora dagen då de ska serveras. Kul och gott!
Jag droppade i ett par droppar svart pastafärg i ganachen, men det gör man ju som man vill. Även med en mörkbrun ganache så kommer de helt klart att se ut som studentmössor.
Jag tyckte att detta strösselkonfetti blev helt perfekt, men även guldkulor hade nog funkat fint.
Caroline
Hej! Kan jag använda något annat än glykos? Hittade inte glykos i affären.
Emma Brink Rask
Du kan hoppa över den.