Perfekta små munsbitar i påsk är dessa macarons med en sötsyrlig fyllning av vit choklad och passionsfrukt.
Jag tycker att det är väldigt roligt att baka macarons. Roligare att baka än att äta. Men de som nån gång har försökt sig på att göra de här små godbitarna hemma vet att den där bakglädjen kan stendö och vändas till frustration hur lätt som helst. För man kan göra EXAKT samma metod och recept som förra gången man lyckades och ändå går allt åt skogen.
Innan jag lyckades med den här omgången macarons hade jag slängt två omgångar före. En bakad på kallvispad maräng och en på italiensk. Samma grej hände, macaronsen sprack i ugnen och såg ut som små vulkaner när jag tog ut dem. Suck.
Jag tycker egentligen att macaronsen blir finare när man gör dem på italiensk maräng, de blir liksom slätare och blankare. Men till slut gav jag upp och gjorde en variant på kallvispad maräng. Jag tillsatte lite rosa färg och fyllde dem med en tryffel med vit choklad och passionsfrukt. Jag lämnade några på mitt gamla jobb och fick flera sms om att det här var de godaste macaronsen de smakat.
Elin
Hej! Går det att använda fryst passionsfrukt?
Emma Brink Rask
Det går fint!
Perta
Hej! Har testat dina macarons och älskar dem, vill testa alla smaker!
En fråga, hur länge rör du i smeten för att den ska bli lös? Tycker att jag rör och rör men smeten är trög ändå?!
Ida
Hur långt innan i förväg kan man förbereda dessa? Kan man göra själva kakan flera dagar i förväg innan man ska bjuda på den? 🙂
Emma Brink Rask
Absolut! Både ofylld och fylld kan du frysa dem. När du fyllt dem håller de i kylen i ett par veckor, i frysen mycket längre. Och ofyllda macarons klarar sig i rumstemp i flera veckor.
Emma Brink Rask
Ja, man får röra en del.
Petra
Hej! Tycker macarons ser så fantastiskt ut och jag hade så gärna velat göra det. Men jag är otroligt allergisk mot mandel, finns det något man kan ersätta mandelmjölet med?
Emma Brink Rask
Du kan byta mot vilka andra nötter som helst. Även solrosfrön eller pumpafrön.
Anna
Tack för receptet! För första gången lyckade macarons.
Marianne
Åh nu blev jag så osäker när jag läste inlägget om att det blev misslyckat när man använt macaronplåt – jag köpte just en sådan igår för att slippa ”måtta” 😖 Någon mer som provat plåt och där det funkat?
Emmy
Jag skulle gärna vilja baka dessa men min över-och-undevärme-effekt på ugnen funkar inte hemma hos mig, funkar det i varmluft eller någon annan funktion på ugnen?
Emma Brink Rask
Testa med varmluft. Men sänk temperaturen 20 grader.
Jenni
Hur stor tull använder du när du spritsar? Blir ofta tokigt för mig med för liten eller för stor? Vilken diameter gjorde du på macaronsen?
Emma Brink Rask
När jag spritsar macarons så använder jag alltid 1 cm stor öppning.
Kelly
Hej. Vet du varför min ena plåt bli perfekt och den andra spricker 🙁 så tråkigt när bara ”hälften” bli bra.
Emma Brink Rask
Det där händer mig hela tiden och jag önskar verkligen att jag visste vad det beror på.
Isabella
Hej! Blir lite osäker för det står florsocker 2 gånger i receptet för kakorna.
Ska det vara 90 g eller 70 g eller både och?
Emma Brink Rask
Både och på två olika ställen, du ser i instruktionerna.
Emma
Åhh dom ser såå goda ut! Ska laga dom till imorgon men det stod att man skulle förvara i kylen men ska jag ha plast på då eller i en luftet burk eller går det bara sådär 🙂 ?
Sophie Bernhardsson
Dom blev såååå fina!! Enklaste receptet nånsin. Men de släpper inte från papperet…. vad gör jag för fel?
Emma Brink Rask
Då borde de kanske gått någon minut till i ugnen. Ibland måste man också hjälpa dem av med en stekspade.
Emma
Bästa macaronsreceptet jag testat! 🙂
Sara
Det blev supergott! Rekommenderar starkt!
Hade en macaronplåt och där blev dom toppiga och sprack. När dom låg på plåt med bakplåtspapper blev dom jättefina! Bra recept!
Sara
Hej! Kan man frysa dessa? Hur länge kan de förvaras i kylen innan de blir dåliga om man ska göra dem inför ett kalas el liknande?
Emma Brink Rask
Man kan absolut frysa dem. Och man kan ha dem i kylen i minst en vecka.
Sara
Åh vad bra! Tack för svar!
Kan man göra macaronsen längre innan och förvara i burk eller liknande? Och sen ta fram dessa och bara fixa fyllningen och fylla? Eller blir dom dåliga då?
Michelle
Inga blir bra! Ska slänga in fjärde plåten strax. Nästa alla blir toppiga för dom jäser. Bara några få blir bra
Emma Brink Rask
Prova att röra lite mer i smeten så att den är lite mer flytande. Men det är ett lotteri med macarons.
Malin
Superrecept säger jag bara! Har lyckats med macarons många gånger men inte en enda sen vi bytte ugn, har testat många recept flera gånger utan framgång och så funkar detta på direkten! Och till och med utan att vila 😀
Varför behövs inte vila i detta?
emmabrink
Kul att höra! Jag vet faktiskt inte. Det behövs bara inte. 🙂