Macarons med pistagenötter och apelsin

2 maj, 2018

Genom att byta ut delar av mandeln mot pistagenötter får du en helt annan smak på dina macarons, och också en fin grön färg. Jag fyllde mina med apelsinsmörkräm, för apelsin och pistage är så gott tillsammans.

RECEPT
Ca 25 hela macarons

Macarons
70 gram äggvita
30 gram strösocker
70 gram florsocker
40 gram mandelmjöl
50 gram malda pistagenötter
90 gram florsocker

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
3. Sikta 90 g florsocker, mandelmjöl och de malda pistagenötterna. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)

Apelsinsmörkräm
175 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 äggula
Zest från en apelsin
3 msk färskpressad apelsinsaft
2 msk malda pistagenötter

1. Vispa smör och florsocker.
2. Rör ner äggulan, apelsinzest, pistagenötter och apelsinsaft och rör till en slät kräm.
3. Spritsa krämen mellan två macarons.

 

Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Otroligt goda! De här har jag bakat flera gånger. Tack för ett jättebra recept! Jag körde först på varmluftsläge, men då sprack marängerna . När jag bytte till över- och undervärme blev nästa sats superbra. Ett tips!

  • Hej. Om man vill byta ut allt mandelmjöl och till exempel använda hasselnötsmjöl istället. Kan man använda samma viktangivelser då eller blir resultatet annorlunda då?
    Tack på förhand / Sara

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg