Macarons med kanel och kardemumma

9 december, 2018

Sega macaronsbottnar med nymortlad kardemumma fyllda med chokladganache med kanel. En bit jul i en enda tugga.

De här macaronsen har faktiskt blivit en klassiker för mig till jul. De smakar så ljuvligt av kanel och kardemumma, och med len choklad i mitten.

Macarons med kanel och kardemumma

3.6/5(42)
Röster
Portioner: Ca 20 macarons

Ingredienser:

Macarons

70 g äggvita (ca 2 st)

30 g strösocker (0,3 dl)

70 g florsocker (drygt 1 dl)

90 g mandelmjöl (knappt 2 dl)

90 g florsocker (1,5 dl)

1 tsk kardemumma, allra helst mortlad från hela kärnor

Choklad- och kanelfyllning

100 g mörk choklad

50 g socker (drygt 0,5 dl)

50 g grädde

50 g smör

2 tsk kanel

Instruktioner:

Macarons

1. Sätt ugnen på 150 grader vanlig ugn.

2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.

3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl och kardemumma. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.

4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)

5. Låt macaronsen svalna helt.

Fyllning

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

2. Häll socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.

3. Häll grädde, smör och socker över chokladen och rör om till en slät smet. Tillsätt kanelen.

4. Låt glasyren svalna till rumstemperatur. Om du upplever att den skär sig, kör ett par varv med en stavmixer så fixar det sig.

5. Spritsa chokladfyllningen mellan två bottnar. Låt dem gärna stå i kylen över natten innan de ska serveras, då hinner de sätta sig och bli riktigt mjuka och goda.

Macarons går utmärkt att frysa!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hanna Liljeholm

    Hej!
    Går det bra att färga macaronsen med lite hushållsfärg utan att konsistensen förändras?

  • Smakade ljuvligt, men första plåten sprack så lät plåt nr 2 vila. Då klarade dom sig och fick fina fötter😃

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag brukar också ha problem med att en plåt spricker, men för mig är det oftast den andra. 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg