Macarons med havtornskräm

26 september, 2022

Ljuvligt små goda munsbitar av mjukseg mandelmaräng fyllda med en färggrann, smakrik och smörig kräm av havtorn.

Macaronsen gjorde jag med den enklaste metoden, alltså med fransk (kallvispad) maräng. Det går fortast och är enklast, även om ytan på macaronsen blir aningen mindre slät och glansig än om du gör med italiensk maräng.

De ska inte behöva vila på plåten innan man gräddar dem, men jag upplever att det blir ett lite jämnare resultat om de får vila runt 20 minuter innan de gräddas.

Macarons förvarar du i kylskåp och de kan även frysas. När de är fyllda med curd så blir de lite mjukare än om de exempelvis är fyllda med någon slag tryffel. Det gör dem lite mer ömtåliga och med mindre seghet. Men goda ändå!

Jag har massor med fler recept på macarons, kolla in dem här >> 

Macarons med havtornskräm

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: Ca 20 hela macarons

Ingredienser:

Macarons

70 g äggvita (ca 2 st)

30 g strösocker (0,3 dl)

70 g florsocker (drygt 1 dl)

90 g fintmalet mandelmjöl (knappt 2 dl)

90 g florsocker (1,5 dl)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme.

2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker med den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.

3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.

4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Låt dem vila ca 20 minuter och grädda sedan på 150 grader i 12-14 minuter. De ska inte få färg, men enkelt lossa från bakplåtspappret.

5. När de har svalnat så spritsar du den kalla krämen på macaronsen. Jag använde tyllen Wilton 8B.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg