Spröd botten med syrlig lingoncurd, toppad med söt italiensk maräng. Men det går lika fint med vispad grädde om man hellre vill det.
Lingonpajen som hamnade på omslaget till julnumret av ELLE mat & vin. Spröd botten, syrlig curd och len maräng. Inte behövs det någon ugn heller. Och vill man inte göra italiensk maräng så går det lika bra med vispad grädde till den här pajen.
Johanna
Går denna bra att förbereda en dag innan servering? Möjligtvis göra marängen precis innan servering.
Emma Brink Rask
Den går att förebereda så långt som dagen före servering, även marängen håller sig fin i kylskåp.
Lisa
Vad heter den vackra växten som du har dekorerat med? Jag antar att den är ätbar för den verkar vara en av dina favoritdekorationer 🙂
Emma Brink Rask
Den heter oxalis och är en ört som är släkt med harsyra. Går fint att äta. 🙂
Emelie Stridh
Blir marängen lika god utan att man bränner av den?
Emma Brink Rask
Jadå, nästan lika god i alla fall. 🙂
Lilian Ledin
Går marängen att förbereda i god tid och förvaras i vispbunken/spritspåsen eller är det viktigt att den är nyvispad? Jag tänker att den kanske säckar ihop och blir kompakt.
Emma Brink Rask
Det är viktigt att den spritsas när den är nyvispad. När du väl har spritsat den på pajen så håller den formen.
Elin
Har du några tips på hur man kan ersätta gelatinet med ett vegetariskt alternativ?
Emma Brink Rask
Agar Agar eller vegegel borde funka fint. Kolla vad det motsvarar på paketet.