Syrlig färggrann curd av lingon som passar till mycket!
Jag fick två burkar jättefina lingon av min svärmor och tänkte att jag ville göra något roligare än bara sylt med dem. Jag hade aldrig testat lingoncurd, men det var inte alls dumt!
Curden får en intensiv rosa färg och är hur läcker som helst. Precis som med citrus så blir den inte särskilt söt, då lingon ju är syrliga. Det gör att den passar utmärkt tillsammans med annat som är sött som exempelvis maräng.
Curden är jättegod att ha i paj, som fyllning i tårta, eller på nybakade scones. Höstigt, juligt och härligt!
Jag har den exempelvis i den här pajen.
Johanna
Tror du en sats av denna lingoncurd räcker som interiör till en tårta som görs i en springform som är 20cm?
Emma Brink Rask
Det tror jag!
Marika Habbe
Jag har vegetarianer i sällskapet. Kan man byta gelatinbladen mot gelesocker? Och då dra ner på strösockret?
Emma Brink Rask
Du kan utesluta gelatinet och bara tillsätta en äggula till. Den blir något lösare men ändå ok.
Josefin Andersers
Kan man använda färska lingon eller finns det en anledning till att de ska vara frysta?
Emma Brink Rask
Det går säker superfint med färska, det är bara inte så vanligt att folk har det. 🙂
Sofia Karlsson
Wow! Vilken bra idé med lingon 👌🏽