En kladdig blondie med smaksatt med vit choklad och lime tillsammans med en krämig blåbärsmousse blir en både söt och syrlig fika.
En seg och kladdig kaka med lime och en syrlig blåbärsmousse. Blåbärsmoussen stöpte jag i min nya form från serien By Ditte Julie. Dessvärre går den bara att köpa i Danmark, men här hittar du en liknande form som passar lika bra. Du kan också välja att bara stöpa moussen direkt på kakan också, se bara till att kakan ligger kloss intill kanten, använd gärna tårtplast.
Kakan bakade jag i en silikonform, men den går precis lika bra att baka i en springform eller tårtring.
Den ätbara blomströsslet finns hos Granit, du hittar det här.
Jag hade egentligen inte tänkt att ha något på kanterna på tårtan, men tyckte, när jag hade lagt på moussen, att det behövdes. Så då vispade jag lite grädde med torkat blåbärspulver (finns i bakhyllan i välsorterade matbutiker) och spritsade med en platt tyll runt tårtan. Du hittar en sån platt tyll här.
Jennifer
Moussen va ljuvligt god! ????
Så himla härlig!
Tyvärr när jag gör denna för andra gången nu får jag inte ur den ur silikonformen, den stelnar inte utan blir bara som geléig grädde typ..? Är det för lite gelatin i då eller vad gör jag för fel? Ska man olja formen innan? har testat olika formar men inget hjälper, fick skrapa ur den med en sked ????????♀️
Men lika god va den ändå ????
Julia
Vill göra denna till ett kalas men många är glutenintoleranta. Har du testat att byta vanligt mjöl till glutenfritt i dina recept? Tror du att det fungerar i detta?
Emma Brink Rask
Jag har inte provat men det borde funka fint i denna kaka.
Åsa Johansson
Denna tårta ska göras till påsk 😊
En fråga, om man inte har silikonform utan häller på blåbärsmoussen direkt på kakan, ska då hela alltet( inklusive kladdkakan) in i frysen?
Emma Brink Rask
Om man gör så, då räcker det att ställa in allt i kylen tills moussen har satt sig.
Sonja
Hej! Hur har du fått den vackra ytan på din kaka? i receptet står det: Häll smeten i en silikonform (3 dl) och ställ in i frysen över natten (eller minst 6 timmar. Kan man spritsa moussen rakt på kakan eller hur får jag en lika vacker kaka som du? Tack för svaret!
Emma Brink Rask
Om du läser texten i inlägget så hittar du svaret och länkar till formar. Du kan inte spritsa den här moussen.
Sonja
Jaaa okej! tack för snabbt svar.
Petra
Ska försöka mig på denna! Tror du att jag kan göra denna i silikonform upp-och-ner, dvs moussen underst och sedan lägga botten ovanpå? Eller är botten för tung för det? Tack för inspirerande recept!
Emma Brink Rask
Det borde gå fint men låt moussen sätta sig i frysen i 10-15 minuter innan du lägger ner botten. Annars blir den för tung. Och om du vill ha mousse som omsluter hela botten (så den inte syns) så behöver du nog göra dubbel sats av moussen.
Petra
Låter bra, det ska jag göra! Tack för snabbt svar!