En saftig mazarinbotten, krämig no bake limecheesecake och en riktigt smarrigt kompott på rabarber och jordgubbar. Ovanpå är tårtan spritsad med mjuk maräng.
Jag hade helt andra planer för den här tårtan än vad som blev. Ibland blir det så. Men eftersom den till slut blev fin och smakar magiskt gott tänker jag ändå dela med mig av receptet till er.
Det är ju så gott med den syrliga krämiga limecheesecaken mot den söta kompotten av jordgubb och rabarber.
Runt om tårtan har jag gjort ett chokladband av Valrhonas choklad med jordgubbssmak, den är så god! Du hittar den här.
Interiören av rabarber- och jordgubbskompott har jag stöpt i en silikonform på 16 cm. Den hittar du här. I den kan du också baka mazarinbotten. Själva tårtan är gjord i en form med lite rundad kant, men det går precis lika bra att göra i en vanlig rund silikonform på 18 cm. Eller i en springform eller tårtring med tårtplast också.
Marängen har jag spritsat med tyllen Wilton 125, du hittar den här.
För att göra chokladbandet behöver du tårtplast, det hittar du här. Och dessutom en tårtring i samma storlek som tårtan. Det går också att fästa chokladbandet direkt på tårtan, låta det stelna helt där och sedan dra av tårtplasten.
Limecheesecaken är samma som jag gjort i den här kakan, fast utan basilika. Du kan såklart göra den med basilika även här, det är nog gott.
Amanda
Hej! Vilka temperaturer använder du för att temperera jordgubbschokladen?
Elin
Hej! Ungefär hur lång tid tar det för tårtan att tina i kyl?
Emma Brink Rask
5-6 timmar
Emma Brink Rask
Samma som vit choklad, 29-30 grader.
Malin Hansson
Spritsar man marängen och sätter på chokladbandet på den frusna tårtan? Tinar med det på i kylen?
Elin
Hej! Ungefär hur lång tid tar det för tårtan att tina i kyl?
Emma Brink Rask
Yes!