En kladdig blondie med lime och vit choklad toppad med en vibrerande lila kräm av blåbär.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, blåbär är naturens mest magiska färgämne. När man bakar med blåbär så blir färgen så intensivt lila att det nästan ser ut som fejk. Så vackert!
En lättbakad blondie som där du rör ihop krämen i en kastrull. Jag gräddade dem i en silikonform. Men du kan precis lika gärna grädda den i en form som är 20×20 cm och skära dem i efterhand. Eller baka hela kakan i en rund form (22-24 cm) och servera den som en tårta.
Både kakan och krämen innehåller vit choklad och även om syran av lime och blåbär balanserar ut den så måste man gilla vit choklad, för det går ändå igenom en del.
Krämen är en cremeux, den ska du inte röra eller vispa i när den väl har satt sig, då kommer den att bli för rinnande för att kunna spritsa. Utan bara skopa upp från bunken och ner i spritspåsen direkt, utan att röra. Jag har spritsat med tyllen Wilton 1M.
Jag har också dekorerat med vita chokladpärlor från Valrhona.
Sofia
Jag gjorde denna bakelse och den blev så himla fin (och god!). Jag skulle vilja testa göra en cremeux på jordgubbar eller hallon istället för blåbär. Har du gjort det, och isåfall, funkar det att köra samma mängder som i receptet och bara byta blåbärspuren mot hallon- eller jordgubbspure? För övrigt, tack för inspirerande recept med fina bilder!
Lovisa
Hej! Står att de går att spritsa flera timmar innan, men går de att spritsa redan dagen innan servering? Eller blir de sämre då på något sätt?
Emma Brink Rask
Det borde gå.
Sabrina
Wow så gott det ser ut, går det att använda sig utav agar agar istället för gelatinblad?
Emma Brink Rask
Tror att det är svårt att byta ut i denna då du inte har någon vätska att koka upp agar agar i.