Lemoncurdglass

9 juli, 2017

lemoncurdglass-3

En busenkel och smarrig glass med få ingredienser.

Det här glassreceptet måste vara världens enklaste! Smeten behöver inte värmas och du behöver inte ens en glassmaskin. Tre ingredienser bara, om man räknar lemoncurd som en. Och resultatet blev perfekt både i konsistens och i smak. Len och krämig, söt och syrlig. God att äta som den är, supersmaskig till färska jordgubbar och jag kan bara föreställa mig hur väl det skulle passa med en skopa till en ljummen brownie.

lemoncurdglass-1

lemoncurdglass-2

Lemoncurdglass

4.1/5(15)
Röster
Portioner: Ca 0,5 liter glass

Ingredienser:

2,5 dl vispgrädde

En halv burk kondenserad mjölk (200 g)

2 dl lemoncurd

Instruktioner:

1. Vispa grädden luftig.

2. Vispa ner den kondenserade mjölken.

3. Rör ner lemoncurden.

4. Kör i glassmaskin eller lägg i en bunke och sätt in i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg