Lakritspavlova med lemon curd och hallon

12 april, 2019

lakritspavlova-standing1

En ljuvlig glutenfri dessert. Lakritsmaräng , lemoncurd och vispgrädde.

Det här en tårta som man egentligen inte ens behöver kunna baka för att lyckas med. Lemoncurd, busenkelt! Maräng, busenkelt! Vispa grädde, hallå, busenkelt! Släng på lite rostad mandel och färska hallon och påsktårtan är redo att ställas på bordet.

lakritspavlova-standing3

lakritspavlova-standing2

lakritspavlova-liggande

Lakritspavlova med lemoncurd och hallon

3.5/5(25)
Röster
Portioner: 6 - 8 portioner

Ingredienser:

Lakritsmarängbottnar

100 g äggvitor (3 st)

180 g strösocker (2 dl)

1 tsk saft från en citron

1 msk maizena

2 tsk lakritspulver

Lemoncurd

Till montering

3 dl Vispgrädde

Rostade mandelspån

Hallon

Instruktioner:

Lakritsmarängbottnar

1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig ugn).

2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

3. Blanda samman strösockret och lakritspulvret.

4. Häll i citronsaften och sockret och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig.

5. Vänd ner maizenapulvret.

6. Spritsa eller smeta ut två rundlar på en plåt.

7. Grädda i 20 minuter. Sänk sen ugnstemperaturen till 80 grader varmluft (100 grader vanlig ugn) och grädda i 30 minuter till.
Låt bottnarna bli helt kalla.

Montera tårtan

1. Vispa grädden, inte allt för hårt.
.

2. Varva tårtbottnar, vispad grädde, lemoncurd.

3. Garnera med hallon och mandelspån.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg