Lakritsglass med björnbärsrippel

30 juni, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Krämig saltlakritsglass med syrliga björnbär. Underbart gott!

Är du en i gänget som älskar lakritsglass? I så fall är den här glassen för dig. Smaksatt med saltlakritssirap och björnbärsrippel. Underbart gott verkligen! Jag gjorde glassen  med en större del mjölk så man skulle nog kanske till och med kunna kalla det för en gelato.

Lakritsglass med björnbärsrippel

4.9/5(4)
Röster
Portioner: Ca 0,5 liter glass

Ingredienser:

Saltlakritsglass

1 gelatinblad

300 g mjölk (3 dl)

100 g grädde (1 dl)

20 g glykos (1 msk)

80 g äggula (4 st)

45 g strösocker (0,5 dl)

Björnbärsrippel

100 g frusna björnbär

30 g syltsocker (0,3 dl)

Instruktioner:

1. Lägg gelatinet i kallt vatten.

2. Häll mjölk, grädde och glykos i en kastrull och koka upp.

3. Vispa äggulor och strösocker vitt och luftigt, du kan göra det för hand med en ballongvisp.

4. Häll lite i taget av den varma vätskan i ägg och socker medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm försiktigt upp till ca 83-85 grader, tills krämen tjocknar något.

5. Tillsätt gelatinet och rör om tills det är helt smält. Tillsätt sedan lakritssirapen tills du tycker att du har en bra smak. Sätt plastfolie tätt intill glassmeten och ställ in i kylen över natten.

6. Kör sedan glassen i din glassmaskin enligt instruktioner. I min, som är ett tillbehör till en av mina köksmaskiner körde jag den i ca 25 minuter. Häll sedan upp den på en burk och ringla över björnbärssåsen, dra en gaffel så att det blandas lite och låt den stå i frysen i 3-4 timmar innan du serverar.

Björnbärsrippel

1. Lägg allt i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 4-5 minuter. Passera sedan genom en sil och sila bort kärnorna. Låt resten bli kallt i kylen tills du ska hälla den över glassen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg